De ce Romania?


Romania este o tara situata in sud-estul Europei, cu o pozitie geografica strategica aflata la intersectia drumurilor ce leaga Europa de Sud si Sud Est cu Europa Centrala si de Vest. Cu o suprafata de aproximativ 240.000 km patrati Romania este a 83-a tara a lumii si respectiva a 13-a tara a Europei ca marime, fiind astfel pentru dumneavoastra o tara atat de mare incat sa aveti posibilitatea de a vizita foarte multe si variate locuri si in acelasi timp o tara relativ mica astfel incat sa va puteti deplasa foarte usor cu autocarul sau masina, putand sa vedeti destul de multe obiective in doar cateva zile. 


 Bucharest               
 Maramures

Relieful Romaniei este variat, proportional, si are o dispunere simetrica. Relieful este impartit aproape in mod egal intre munti (35% din suprafata), dealuri si podisuri (35% din suprafata) si campii si sesuri (30% din suprafata). Astfel Romania este o tara care ofera locuri si peisaje unice pentru iubitorii tuturor formelor de relief.

Romania este o tara plina de locuri unice in lume si in Europa, locuri pline de istorie si traditie inca neatinse de lumea cotidiana a secolului 21. Aceste locuri fac din Romania o tara care merita vazuta, descoperita si redescoperita oricand ocazia va surade sa o faceti.

Romania va ofera printre altele Rezervatia Naturala a Deltei Dunarii (cea mai mare parte a Deltei se afla pe teritoriul Romaniei), Muntii Carpati (divizati in Carpatii Occidentali, Carpatii Meridionali si Carpatii Orientali) cu cel mai inalt varf Moldoveanu (2544 m), Cazanele Dunarii la intrarea Dunarii in Romania prin zona de sud-vest (Cazanele Mari si Cazanele Mici), Muntii Apuseni (poate cei mai frumosi munti de pe teritoriul Romaniei), Bisericile Fortificate din Transilvania (cele mai vechi fortificatii, pastrate intr-o stare foarte buna, de pe teritoriul Europei), Manastirile pictate din Bucovina (unice in lume si in Europa prin pictura acestora), Maramuresul (acel taram mirific si de basm in care mare parte din traditii se pastreaza inca precum in urma cu sute de ani). Acestea sunt doar cateva repere pentru care merita pe deplin sa vizitati si sa descoperiti frumusetea Romaniei.


Castelul

Castelul Huniazilor

Cucerirea Daciei de catre romani a condus la contopirea a doua culturi (dacica si romanica) ducand astfel la aparitia daco-romanilor, stramosii poporului roman. Unde altundeva decat la Sarmizegetusa Ulpia Traiana veti putea descoperi mai bine relicvele inca pastrate ale vremurilor in care romanii si dacii au pus temeliile poporului roman. Romania este plina de istorie, trebuie doar sa va doriti sa ajungeti sa vizitati locuri sau locatii cu insemnatate pentru istoria Romaniei si nu numai.

In prezent populatia Romaniei numara in jur de 19 milioane de locuitori. Principalul grup etnic de locuitori este format din romani (90%), urmati apoi de maghiari (6,5%) si alte grupuri etnice minoritare.

Clima Romaniei este temperat continentala, cu 4 anotimpuri distincte (primavara, vara, toamna, iarna). Aceasta face din Romania o tara pe care o puteti vizita in orice sezon, descoperindu-i astfel frumusetile si locurile atat de frumoase pastrate de-a lungul anilor.

Iata mai sus doar cateva dintre lucrurile care fac din Romania o tara pe care merita sa o vizitati, merita sa o descoperiti sau redescoperiti pentru a vedea, trai si simti locurile si lucrurile unice si frumoase pe care Romania vi le poate oferi.


Transilvania

Transilvania